Volkskunstgroep Scarminkel

Familiedag Scarminkel

Zaterdag 15 april 2023 stond met stip genoteerd in onze agenda: eindelijk weer eens een familiedag met de Scarminkels!

Goed ingeduffeld met een waterdichte jas, want het regende pijpenstelen, verzamelden we aan het OC in Marke. Na een lekker potje koffie begonnen we met een avontuurlijke wandeling. Raar maar waar: het stopte met regenen! Er was van alles te zien en te doen: foto’s herkennen, gedichtje maken, wormpjes of andere diertjes zoeken… zelfs een koe om te melken. Jong en oud speelden voor wolf en reetjes: op een modderige ondergrond niet evident! Hier en daar werd efkes verkeerd gelopen, maar dat was helemaal niet erg want we vonden elkaar toch op het juiste tijdstip terug voor het aperitief aan de kinderboerderij.

Terug in het OC werden de hongerige magen gespijsd met overheerlijke spaghetti. Daarna mochten we kiezen. Er lag allerhande spelmateriaal ‘voor de gepensioneerden’: kaarten, rummicub, petanque, kubb… gelukkig mochten de jongeren ook meedoen. Gezien het stralende zonnetje werd er duchtig ‘gekubt’. Ondertussen leerde een ‘ballonvouw-meester’ hoe je prachtige spinnen, hondjes, orka’s, zwaarden en nog van alles van ballonnen kunt maken. Er werd wat afgevouwd! Hij maakte zelfs het embleem van scarminkel na met zijn oranje ballonnen.

Wat later begon het volgende onderdeel: een show van dansen met, tussen en zelfs onder allerlei stukken stof – en dan met vlaggen. Je raadt het al: dan waren wij aan de beurt. Grote vlaggen voor de grote, kleinere voor de kinderen en hup daar waren wij met z’n allen aan het proberen. En het lukte nog aardig ook. De hele zaal vol met vlaggezwaai: dat was een heerlijk zicht! We vreesden dat we de dag erop pols- en armpijn zouden hebben, maar dat was helemaal niet het geval. Na al dat gezwoeg hadden we wel een stukje taart verdiend: bedankt aan alle bak-scarminkels!

Nog even nagenieten van de schitterende zon op het terras, en de dag was voorbij. De doelstelling van de familiedag was vervuld: we leerden elkaars partner en kinderen (terug) kennen en iedereen deed met iedereen mee. We hopen allemaal op een volgende editie.

Heel dikke proficiat aan de werkgroep!

Lieke Ghys

Zie Foto’s.